Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prořeknutí o návratu státního znaku na dres. Máme jasno, řekl Hadamczik

18. 10. 2023

hlt5593f9_161446_5562684.jpg

 Bránil se a vykrucoval z odpovědi. Novináři dopředu slyšeli, ať se na toto téma neptají, že k podobě dresů hokejové reprezentace bude brzy speciální setkání. Dotazy stejně padly a prezident svazu Alois Hadamczik se nakonec prakticky prořekl, že Češi budou znovu hrát se státním znakem na hrudi.

img_20231018_211650.jpg

 O upozadění svazového loga lví hlavy psala redakce iDNES.cz už v srpnu jako o hotové věci. Potvrdily jí to tři na sobě nezávislé zdroje.

V té době svaz pracoval na tom, aby národní tým během sezony na turnajích Euro Hockey Tour a především na domácím šampionátu v květnu 2024 nastoupil znovu se státním znakem na hrudi.

Na úterní tiskové konferenci potřeboval svaz mluvit hlavně o rozpočtu, nových partnerech a investicích do rozvoje českého hokeje. Podobě dresů se chtěl úplně vyhnout.

  Jenže pouhý den před tiskovkou nešikovně vypustil na sociální sítě anketu pro fanoušky a sám rozpoutal debatu. Lidé dostali na výběr ze dvou možností: Lev, nebo státní znak?

Mimochodem, stejně jako při letní anketě redakce iDNES.cz (7 403 hlasů pro státní znak, 481 pro lví hlavu) jednoznačně vyhrál na profilech Českého hokeje státní znak.

 A tak na dresy i přes výzvu novinářům, že jde o zakázané téma, v úterý došlo. „Vše se dozvíte 1. listopadu,“ snažil se vyhnout Hadamczik otázce, jak by on sám v anketě hlasoval.

Anketa taky lehce pozbyla smyslu poté, co prezident prohlásil: „My už jsme rozhodnuti a máme jasno.“

img_20231018_211728.jpg

 Těžko říct, k čemu tedy hlasování na sociálních sítích bylo. Spíš posloužilo jako navnadění fanoušků, že se něco změní.

Ostatně Hadamczik přece jen nakonec trochu povolil, a když v úterý skončila úvodní část tiskovky, s úsměvem řekl: „Všichni znáte můj názor a co jsem řekl u Petra Dědka na pódiu, když jsem mu dal dres a řekl, že je krásný.“

Svaz navýšil rozpočet a podporu klubů. Jdeme správným směrem, věří Hadamczik

Hadamczik se letos v únoru účastnil oslav stoletého výročí pardubického hokeje a majiteli klubu Dědkovi přinesl reprezentační dres se státním znakem se slovy, že by se k němu rád vrátil.

 „Pořád říkám, že je krásný. Toto je logo svazu (ukázal na lví hlavu). Dres může být jiný a logo na něm být může taky,“ dodal nyní a naoko se čertil: „Vy to ze mě taháte jak z chlupaté deky!“

A kdo by chtěl další indicie, lze se podívat na další dvě. Svaz účastníkům konference v úterý rozdal jako dárek bílé tričko designované do podoby dresu se státním znakem. Lví hlavu najdete jedině na vnitřní části za krkem.

 

 ZDROJ 

 iDnes.cz 

img_20231018_212019.jpg

 

 © 2023-10/18  MSV INFO 

polish_20230908_012857554.jpg